.

Namazi i taravisë ka 20 rekat, falet sikurse namazet e tjera me 10 selame.

a. Kur falet namazi i sabahut në shtëpi, a mundet që të falet edhe nëse ende s’është thirrur ezani nëpër xhami, por koha e imsakut ka 1 orë apo më shumë që ka hyrë.

Vetëm duart dhe fytyra mbeten të pambuluara.

صلاة الجمعة‎ ṣalāt al-jum`ah, "Namazi i së premtes"; persisht: نماز جمعه; turqisht: Cuma Namazı) është namaz që myslimanët e falin me xhemat çdo të premte, menjëherë pas mesditës në vend të namazit të drekës (të mesditës).

Takvimi eshte Program ne gjuhen Shqipe qe tregon Kohet e Namazit ne Territorin e Kosoves,. s. Motër muslimane, namazi i sabahut nëse është vonuar për shkak të gjumit apo harresës atëherë falet kur të zgjohesh, apo kur të kujtohet, siç transmetohet nga Katadeja r.

Namazi i sabahut – salātul-fexhr.

Falenderimi i takon Allahut, Zotit të botërave. Namazi Vitër. Akshami.

Si falet namazi i sabahut, drekës, ikindisë, akshamit dhe jacisë / Llojet dhe Rekatet e Namazit. .

.

1.

. NAMAZI I DREKËS.

Pyetja: Selamu alejkum! Kisha një pyetje rreth namazit të sabahut. 2.

1.
10.
.

Allahu i Madhëruar thotë: “ Ata i braktisin shtretërit e tyre dhe i luten Zotit të tyre nga frika dhe shpresa, ndërsa ndajnë një pjesë nga ajo që Ne u japim ”.

Në atë pozitë thuhet: rabbigfirlij, rabbigfirlij (më fal,o Zot).

Jan 13, 2022 · Nuk është përcaktuar një kohë e caktuar për faljen e një namazi, p. . Motër muslimane, namazi i sabahut nëse është vonuar për shkak të gjumit apo harresës atëherë falet kur të zgjohesh, apo kur të kujtohet, siç transmetohet nga Katadeja r.

Një pyetje rreth namazit të sabahut. . se ka thënë: ia përmendën të Dërguarit të Allahut ﷺ, humbjen e namazit për shkak të gjumit e ai tha: ”Nuk ka humbje (mëkat) në gjumë, por humbje. Me rastin e festës së Fitër – Bajramit. .

Suret dhe duatë që do t’i këndojë në namaz, janë sikur të namazit të mashkullit që falet vetëm.

Sabahu (Fexhr) falet në agim, prej kur fillon dallimi mes errësirës së natës dhe dritës së zbehtë të mëngjesit, dhe vazhdon deri para lindjes së diellit. 3.

Këto janë 45 minuta pasi ka lindur dielli, 45 minuta para se të.

Ato janë: Dy sunete para namazit (farz) të drekës dhe dy sunete pas saj, dy sunete pas namazit të akshamit, dy.

Së pari mbulohet trupi prej kokës deri te këmbët.

Kur falet namazi i sabahut në shtëpi, a mundet që të falet edhe nëse ende s’është thirrur ezani nëpër xhami, por koha e imsakut ka 1 orë apo më shumë që ka hyrë.

.